Hva gjør jeg hvis jeg finner et kjæledyr

Hva gjør jeg hvis jeg finnet et kjæledyr?

 

Hunder

Finner du en løs hund så bør du kontakte politiet (tlf 02800). .

 

Dersom hunden ikke virker aggressiv er det veldig bra om du har mulighet for å fange den inn. Sjekk om den har halsbånd med eiers kontaktinformasjon. Både veterinær og politiet har scannere som kan sjekke om hunden er id-chippet.

 

Send bilde og beskrivelse av hunden til oss på facebook, samt legg ut på sosiale medier. De aller fleste hunder blir gjenforent med eier etter svært kort tid.

 

Katter

Katter er som regel ute alene, og det kan dermed være litt vanskelig å avgjøre om en katt virkelig har gått seg bort. Tegn på at ting ikke er som det burde være kan være at katten er svært insisterende og kontaktsøkende, at pelsen er uflidd og katten virker tynn, kald eller veldig ung, eller at den oppholder seg ved huset/arbeidsplassen din over en lengre periode selv om det ikke er der den bor.

 

Dersom du får mistanke om at en katt har gått seg bort, og spesielt om den er veldig ung, eller det er svært kaldt ute, er det veldig fint om du kan ta den midlertidig inn i varmen. Om du har mulighet så ta med deg katten til veterenær der de kan sjekke om katten er id-chippet. Også politiet har skannere tilgjengelig.

 

Har du en forvillet katt som holder til der du bor, men som ikke tør nærme seg mennesker, så har vi fangstbur tilgjengelig.

Dersom en katt ser frisk og rask ut og du er usikker på om den er gått seg bort, bør man unngå å gi den mat.