Info

Info om omplassering

 

Vurderer du å adoptere en av våre hjemløse katter? Så flott! På denne siden kan du lese litt om våre rutiner for omplassering. Denne infoen vil du også få på mail etter at du har tatt kontakt med oss. Det er viktig for oss at denne infoen leses nøye før man går videre i prosessen.

 

Kostnad

Det koster penger å adoptere et dyr fra Dyrebeskyttelsen. Dette er med på å dekke litt av veterinærutgiftene vi har, hjelpe oss i vårt videre arbeid for dyrene, samt at vi mener generelt at et dyr ikke bør være gratis. Ved å ta betalt for dyr er man med på å øke statusen til dyr i samfunnet. Det følger vanligvis ikke med utstyr eller fôr. Dette må du kjøpe inn selv på forhånd.

 

Prisliste:

Voksen katt: 800 kr

Kattunge: 800 kr

 

Dyrebeskyttelsen Harstad tar et omplasseringsgebyr på kr. 800 for alle kattene, dette utgjør ca. en tredjedel av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til ID-merking, vaksinering og kastrering/sterilisering av en katt.

 

Prosess

Når du tar kontakt for å få deg katt inviterer vi deg på kattehuset slik at du kan se og vi forteller om de ulike kattene vi har. Mange av kattene vi adopterer bort har vært gjennom en strabasiøs tid over kortere eller lengre perioder, både fysisk og psykisk.

 

Vi vil også spørre deg om bosituasjonen og trygge utemuligheter for katten. Katter knyttes først til stedet før personer. De trenger jevnlig tilsyn av veterinær og årlig vaksine. Husk at katten kan bli 15-20 år, så det er noe å tenke på hvis du har tenkt å flytte senere. Du må også tenke på når man skal ut å reise, slik at katten ikke blir forlatt hjemme alene i lengre tid.

 

Hvis du har mistanke om at du er allergisk så anbefaler vi at du tar en allergitest før du bestemmer deg for å få katt.

 

Vi har også mulighet til å si nei dersom vi ikke tror at dette er det rette hjemmet for katten.

 

Når du har bestemt deg for hvilken katt du vil ha får du den på prøve i 2 uker. Etter det skriver vi en kontakt med deg som må leses nøye gjennom. Det er 20 års aldersgrense for å få katt hos oss. Og at dyrebeskyttelsen skal kontaktes dersom noe hender med katten i fremtiden eller eier ikke kan ha den lengre.

 

Vi vil også nevne at katten er ment som et kjæledyr i familien. Vi leverer ikke ut katter til andre formål som feks. fjøskatt, stallkatt ol.

 

Når kontrakten er skrevet etter to ukers prøvetid betaler du for den samtidig.

For oss er det kattens og dets beste som står i fokus når vi søker etter nye og gode hjem.

 

 

Etter adopsjonen

Det er viktig for oss at dyrene vi adopterer bort blir tatt godt vare på. Vi ønsker at dyrene skal få kvalitetsfôr, for katter vil dette si fôr som er kjøpt hos veterinær eller i dyrebutikk, ikke fôr fra vanlig dagligvarebutikker. Vi anbefaler Hill’s eller Royal Canin tørrfor. Ny eier må også følge opp årlig vaksine/helsesjekk/ormekur (for katter), samt veterinærhjelp ved sykdom eller skade. Med tanke på sistnevnte anbefaler vi alle å forsikre dyret, da uforutsette veterinærbesøk kan bli meget kostbare.

 

Voksne katter skal holdes inne i minst 3-4 uker før de slippes ut alene. Da minsker du sjansen for at katten går seg bort i sitt nye område, eller starter på vandring «hjem» til sitt tidligere hjem. Kattunger skal ikke være ute alene før de er MINST åtte mnd. gamle. Man kan gjerne vente enda lenger, ettersom kattunger har dårlig utviklet retningssans og ofte går seg bort. En liten kattunge er totalt forsvarsløs i møte med en stor katt eller en hund og de forstår ofte ikke at biler er farlige. Så det er ingen vits i å ta sjanser.

 

Velger du en kattunge må du huske på at den ikke kan være så mange timer alene, mens en voksen katt tilpasser seg lettere å være noen timer alene.

 

Vi bli glad for tilbakemeldinger om hvordan det går med katten, og gjerne med et bilde.

 

Om du har lyst og mulighet for å tilby et hjemløst dyr et nytt og godt hjem, håper vi du tar kontakt.