Omplassering av dyr

For å se på noen av dyrene som trenger et nytt hjem, må du besøke vår facebookside for en oppdatert liste.
Du kan også ringe oss på vår vakttelefon 909 76 720 for mer informasjon om dyrene våre.

Info om omplassering

Så flott hvis du ønsker å adoptere en av våre hjemløse katter!  Her kan du lese litt om våre rutiner for omplassering.  Det er viktig for oss at denne infoen leses nøye før man går videre i prosessen.

Kostnad

Dyrebeskyttelsen Norge Harstad tar et omplasseringsgebyr på  1100 kr for alle kattene.  Dette utgjør ca en tredjedel av det en privatperson vil ha i veterinærutgifter til kastrering/sterilisering, vaksine og ID-merking.  Omplasseringsgebyret er med på å dekke litt av veterinærutgiftene vi har, hjelpe oss i vårt videre arbeid for dyrene, samt at vi generelt mener at et dyr ikke bør være gratis.  Ved å ta betalt for et dyr, er man med på å øke statusen til dyr i samfunnet.  Det følger vanligvis ikke med utstyr eller fòr. Dette må du selv kjøpe inn på forhånd.

Prosessen

Når du tar kontakt for å få deg katt ber vi deg om å sende oss en mail og fortelle litt om deg selv. Du vil så bli invitert til kattehuset, eller våre fosterhjem, og vi forteller om de ulike kattene vi har.  Mange av kattene vi adopterer bort har vært gjennom en strabasiøs tid over kortere eller lengre perioder, både fysisk og psykisk.

Vi vil også spørre deg om bosituasjonen og trygge utemuligheter for katten.  Katter knyttes først til stedet før personer.  De trenger jevnlig tilsyn av veterinær og årlig vaksine.  Du må også tenke på når du skal ut å reise, slik at katten ikke blir forlatt hjemme alene i lengre tid.

Dyrebeskyttelsen Norge Harstad er interesserte i at kattene våre skal få permanente hjem. En katt lever ofte opp mot 20 år, kanskje lengre. Vi opplever stor pågang fra folk som må omplassere kattene sine grunnet flytting eller allergi. Det er selvsagt veldig trist for både katt og eiere, og ikke en skjebne vi ønsker for kattene vi adopterer bort.

Hvis du har mistanke om at du, eller andre i husstanden, er allergisk, så anbefaler vi at du/dere tar en allergitest før du bestemmer deg for å få katt.

Vi har også mulighet til å si nei dersom vi ikke tror at dette er det rette hjemmet for katten.

Når du har bestemt deg for hvilken katt du vil ha, så får du den på prøve i ca 2 uker.  Etter det skriver vi en kontrakt med deg.  Når kontrakten er skrevet må du betale omplasseringsgebyret.  Det er 20 års aldersgrense for å adoptere katt hos oss.  Dyrebeskyttelsen må kontaktes dersom noe hender med katten i fremtiden, eller eier ikke kan ha den lengre.

Vi vil også nevne at katten er ment som kjæledyr i familien.  Vi leverer ikke ut katter til andre formål, som f.eks. fjøskatt, stallkatt, til utstilling osv.

Etter adopsjonen

Det er viktig for oss at dyrene vi adopterer bort blir tatt godt vare på.  Vi ønsker at dyrene skal få kvalitetsfòr, for katter vil dette si fòr som er kjøpt hos veterinær eller i dyrebutikk, ikke vanlig fòr fra dagligvarebutikker.  Vi anbefaler Hill´s eller Royal Canin tørrfòr.  Ny eier må også følge opp årlig vaksine/helsesjekk/ormekur (for katter), samt veterinærhjelp ved sykdom eller skade.  Med tanke på sistnevnte anbefaler vi alle å forsikre dyret, da uforutsette veterinærbesøk kan bli meget kostbare.

Voksne katter skal holdes inne i minst 3-4 uker før de slippes ut alene.  Da minsker du sjansen for at katten går seg bort i sitt nye område, eller starter på vandring «hjem» til sitt tidligere hjem.  Kattunger skal ikke være ute alene før de er MINST 8 mnd gamle.  Man kan gjerne vente enda lengre, ettersom kattunger har dårlig utviklet retningssans og ofte går seg bort.  En liten kattunge er totalt forsvarsløs i møte med en stor katt eller hund, og de forstår ofte ikke at biler er farlige.

Velger du en kattunge må du huske på at den ikke kan være så mange timer alene, mens en voksen katt tilpasser seg lettere å være noen timer alene.

Vi blir glad for tilbakemeldinger om hvordan det går med katten, og gjerne med et bilde.